NIEUWS

PERSBERICHT 28 DECEMBER 2016

 

Gerdien Jansen kijkt vooruit

Van Haren Uitvaartzorg in een nieuw jasje

Precies drie maanden geleden nam de Baarnse Gerdien Jansen (38) de leiding over Van Haren Uitvaartzorg in Soest. Ze bruist van de nieuwe ideeën, zonder afbreuk te doen aan haar klassieke opvattingen over stijlvolle, liefdevolle uitvaarten.

Het was best een spannende tijd, zegt Gerdien Jansen terugblikkend op de afgelopen weken. Eind september tekende zij voor de overname van Van Haren Uitvaartzorg, sinds jaar en dag gevestigd aan de Koningsweg in Soest. “Hoewel ik al heel wat jaren in deze branche actief ben, heb ik relatief veel tijd geïnvesteerd om mijn eigen weg te vinden in deze onderneming. Ontdekken hoe alles reilt en zeilt, dingen naar je eigen hand zetten, daar is hoe dan ook tijd voor nodig. Daar komt bij dat ik de zaken graag goed aanpak; een eigentijdse bedrijfsvoering is bijvoorbeeld iets waar ik gelijk mee aan de slag ben gegaan.”

Uitvaarten

Intussen heeft Gerdien onder de vlag van Van Haren Uitvaartzorg al een heel aantal uitvaarten mogen begeleiden. Wat zijn de reacties van nabestaanden? “Veel mensen zeggen: Gerdien, we zien dat je dit werk met heel je hart doet. Fijn als nabestaanden mijn betrokkenheid herkennen in mijn werk. Dat beschouw ik als een waardevol compliment.”
Van Haren Uitvaartzorg krijgt ook telefoontjes van mensen die zich verontrust afvragen wat er met hun deposito’s gebeurt, vertelt zij. “Die mensen kan ik gelukkig meteen geruststellen. Vanzelfsprekend worden alle gelden die voor de bekostiging van een toekomstige uitvaart bij ons zijn ingelegd, zorgvuldig in bewaring gehouden. Daarover geen enkele zorgen.” Ook alle vooruitbesprekingen zijn netjes in dossiers bewaard.

Toekomst

Buiten een modernere bedrijfsvoering heeft Gerdien eveneens plannen voor het rouwcentrum zelf, dat nu “enigszins gedateerd is”. “We zijn druk bezig om daar weer iets heel moois van te maken”, vertelt de kersverse directeur-eigenaar. “Daarbij kun je denken aan een restyling van de opbaarkamers en van de ontvangstruimtes. Ik ga uit van eigentijds-klassieke ideeën over uitvaarten, waarbij in mijn optiek stijl een belangrijke rol speelt. Wat ik graag zou zien, is dat nabestaanden straks de keuze hebben uit verschillende stijlen opbaarkamers. De één houdt van klassiek, voor een ander mag het misschien wat meer trendy zijn – die keuzevrijheid moet er zijn, vind ik.” Gerdien verwacht het rouwcentrum voor de zomer van 2017 in een nieuw jasje te hebben gestoken. Ook is zij bezig om in Baarn een mooie opbaarmogelijkheid te creëren, dit in combinatie met 24-uurs kamers. We zijn in onderhandeling en verwachten dit binnen enkele weken op te kunnen starten. “Nu moeten mensen uit Baarn nog naar ons rouwcentrum in Soest komen, dat is binnenkort niet meer nodig.”

Betekenisvol

Gerdien werkte ooit in de ouderenzorg, waar zij het nadere einde van een mensenleven van dichtbij ervaarde. “Hoe verdrietig ook, bij mij overheerste altijd het gevoel dat ik iets betekenisvols moest doen. Niet alleen voor de stervende zelf, maar ook voor de rouwende familie. Daarom past dit werk zo goed bij mij.”
Nadat de laatste directeur van Van Haren Uitvaartverzorging kwam te overlijden, zocht de uitvaartonderneming een partij om Van Haren een bestendige toekomst te bieden. Gerdien Jansen pakte deze kans met beide handen aan. De naam veranderde zij in Van Haren Uitvaartzorg. 
De Baarnse benadrukt dat de wensen van de familie altijd centraal staan. “Tegenwoordig is er zo veel meer mogelijk. We willen graag vrijblijvend adviseren en de mogelijkheid geven om de wensen van te voren te bespreken. Of je nu oud bent of jong, het is goed om hier over na te denken en een zorg minder voor de nabestaanden. Willen mensen een kijkje nemen in ons rouwcentrum – binnenkort helemaal vernieuwd, dan zijn ze uiteraard van harte welkom.”
Van Haren geeft sinds jaar en dag een muurkalender uit, een traditie die Gerdien graag in ere houdt. Daarom heeft zij deze op veler verzoek ook voor 2017 laten drukken. Belangstellenden kunnen de gratis kalender nieuwe stijl telefonisch of per e-mail bestellen (zolang de voorraad strekt).

VAN HAREN UITVAARTZORG IN HET NIEUWS

Baarnsche Courant, 30 december 2016